Pompen

Heb jij een vijver in de tuin? Of ben je zelf een vijver aan het installeren? Dan is het belangrijk dat jouw vijver beschikt over een goede pomp. Een vijverpomp zorgt voor watercirculatie in de vijver. Deze circulatie is belangrijk; het helpt het vijverwater gezond te houden. Gelukkig hebben wij bij Inter Chalet in Horst een ruim aanbod aan verschillende soorten pompen. Zodat jij ervan verzekerd bent dat jouw vijverwater helemaal schoon en gezond blijft. Benieuwd? Kom langs en ontdek het zelf!

Waarom een vijverpomp?

In een vijver vinden allerlei biologische processen plaatst. Hierbij ontstaan kleine hoeveelheden afvalproducten, zoals ammoniak, nitraat, methaan en zwavelverbindingen. Het is belangrijk dat de vijver deze afvalproducten af kan geven. Watercirculatie door een vijverpomp versnelt deze afgifte. De vijver blijft als het ware ademen. Watercirculatie door middel van vijverpompen zorgt er daarnaast ook voor dat de vijver “goede” stoffen, zoals CO2 en zuurstof, kan opnemen. Dit is noodzakelijk voor een goede plantengroei en een gezond bacterieleven in de vijver. Een pomp is dus echt een must in jouw vijver.

Soorten vijverpompen

Vijvers zijn er in vele soorten en maten. Afhankelijk van de grootte van jouw vijver, kies je een grotere of kleinere pomp. Om de gewenste capaciteit te bepalen zijn twee zaken belangrijk: hoe hoog de pomp het water kan oppompen (de maximale waterkolom) en het aantal liters dat de pomp per minuut kan verpompen. Iedere vijver heeft zijn eigen benodigdheden, waaronder dus het soort pomp. Je kunt kiezen uit de volgende soorten pompen: luchtpomp, fonteinpomp, vuilwaterpomp of dompelpomp. Vraag een van onze medewerkers welke pomp het beste past bij jouw vijver.

Kom naar Inter Chalet voor kwalitatieve pompen

Op zoek naar de juiste pomp voor in jouw vijver? Kom dan zeker langs in onze winkel in Horst. Inter Chalet ligt direct aan de snelweg en is dus zeer goed te bereiken. Daarnaast lopen er diverse enthousiaste medewerkers rond die jou graag helpen met een vraag over onze producten! Je kunt ook altijd contact met ons opnemen via e-mail (info@interchalet.nl) of telefoon (077-3999333).