Regentonnen

Een regenton is een vat of ton waarin regenwater wordt opgevangen dat via de regenpijp vanuit de dakgoot in de ton komt. Dit is de meest eenvoudige manier om regenwater te benuttigen. Een regenton hoeft zeker geen lomp ding in je tuin te zijn. Het kan een leuke decoratie zijn en je tuin nét die finishing touch geven. Er zijn vele soorten en maten, zo is er voor ieder wat wils. Je kunt bijvoorbeeld kiezen uit zowel kunststof regentonnen en houten regentonnen.

Onmisbaar bij een regenton is een afneembare deksel en een aftapkraantje. Zonder een afneembare deksel kan de regenton niet goed schoongemaakt worden en met het aftapkraantje kun je gemakkelijk water uit de regenton tappen. Inter Chalet biedt verschillende regentonnen en toebehoren van het merk Nature aan. Daardoor ben je verzekerd van de juiste kwaliteit.

De grootste voordelen van een regenton

Milieuvriendelijk sproeien? Dat kan met een regenton in je tuin! Je bespaart drinkwater en belast het riool minder. Met een regenton verbruik je minder leidingwater, waardoor er minder grondwater opgepompt hoeft te worden. Bovendien bevat regenwater veel minder kalk en heeft het een betere temperatuur voor planten. Kalk is gezond voor mensen, maar je planten worden er minder blij van. Ook je ramen en auto wassen met water uit de regenton is een goed idee: weinig kalk in het water betekent namelijk geen strepen op je ramen. Ook voor deze toebehorende kun je bij Inter Chalet terecht:
  • Regentonkraan
  • Regentonstandaard

Kom naar Inter Chalet in Horst!

Regentonnen zijn dus goed voor milieu, maar ook voor je tuin én portemonnee. Wil je meer weten over regentonnen? Bij Inter Chalet vind je een ruim assortiment aan regentonnen die je kunt gebruiken voor je eigen regenwater buffervoorziening. Je kunt bij ons terecht voor regentonnen in alle soorten maten met bijbehorende toebehoren. Neem snel een kijkje in het assortiment van Inter Chalet en kom langs in onze winkel!