Voedingsmiddelen

De grond van jouw tuin heb je helaas niet volledig voor het uitkiezen. Wat je kunt doen is de grond verbeteren, en de juiste planten daarop afstemmen. Zo kun je goede combinaties maken van planten die bij de grond passen en daar goed gedijen. Daarnaast kun je de grond verbeteren met behulp van de juiste soorten voedingsmiddelen, die precies de benodigde toevoegingen bevatten om de grond luchtiger te maken. Daarnaast zijn meststoffen raadzaam voor extra voedingsstoffen. Bij Inter Chalet hebben we een ruim assortiment aan verschillende soorten voedingsmiddelen, geschikt voor jouw tuin of planten. Benieuwd? Kom langs en ontdek het zelf!

Verschillende soorten meststoffen

Bij voedingsmiddelen of meststoffen kunnen we een splitsing maken tussen samengestelde en enkelvoudige meststoffen. De naam zegt het al, de samengestelde meststoffen zijn meststoffen met extra toevoegingen. Deze zijn bijvoorbeeld speciaal geschikt voor een gazon of siertuin. Enkelvoudige meststoffen hebben een hoog stikstofgehalte, waardoor ze een extra groei stimuleren. Meststoffen of voedingsmiddelen zijn bij Inter Chalet verkrijgbaar voor specifieke planten of voor algemeen gebruik. Op het gebied van meststoffen zijn er een aantal categorieën:
  • Organische meststoffen
  • Kunstmeststoffen
  • Organische minerale meststoffen

De verschillende soorten meststoffen brengen verschillende eigenschappen met zich mee. Vooral de voedingsstoffen en de snelheid waarmee deze worden opgenomen, maken een verschil voor de bodem.

Het nut van plantenvoeding

Plantenvoeding helpt de planten om te groeien en geeft de vitaminen die nodig zijn. Deze kun je per plant afstemmen en verdunnen met water. Op een gegeven moment heeft de plant alle voeding uit de potgrond opgenomen. Daarom is het belangrijk om plantenvoeding te gebruiken. In plantenvoeding zitten verschillende soorten stoffen, zoals: stikstof, fosfor, kalium, magnesium en calcium. Deze stoffen zijn samen nodig om de gezondheid van de plant op pijl te houden.

Kom naar Inter Chalet voor de beste voedingsmiddelen

Op zoek naar de goede voedingsmiddelen of meststoffen voor in jouw tuin? Kom dan zeker langs in onze winkel in Horst. Inter Chalet ligt direct aan de snelweg en is dus zeer goed te bereiken. Daarnaast lopen er diverse enthousiaste medewerkers rond die jou graag helpen met een vraag over onze producten! Je kunt ook altijd contact met ons opnemen via e-mail (info@interchalet.nl) of telefoon (077-3999333).