Spades en schoppen

Bij Inter Chalet in Horst vind je allerlei soorten spades en schoppen. Naast allround-spades, bestaan er namelijk diverse schoppen voor verschillende doeleinden. En het is wel zo belangrijk om het juiste type te kiezen, zodat je je werkzaamheden gemakkelijk en snel kunt uitvoeren. Weet je niet welke schop of spade geschikt is voor jouw klus? We helpen je graag met het kiezen van het juiste gereedschap!

Het verschil tussen een spade en een schop

Allereerst zijn spades en schoppen niet hetzelfde. Een spade is bedoeld om diep mee in de grond te graven, terwijl een schop of schep enkel dient om materiaal op te heffen en op een andere plek te plaatsen. Een schep heeft dan ook een groter, platter oppervlak. Een echte spade, daarentegen, is spitser zodat je hiermee gemakkelijk in de grond kunt steken. In principe kun je een spade dus als een schep gebruiken, maar beter niet andersom. Met een spade duurt het echter veel langer om al jouw materiaal op te scheppen en te verplaatsen, waardoor je meer tijd kwijt bent en sneller rugklachten kunt krijgen. En wanneer je met een schep probeert in de grond te graven, zul je ook weer je lichaam belasten. Kies dus de juiste spade of schop voor het werk dat je zult gaan doen.

Zo kies je de juiste soort spade of schep

Ook binnen deze twee categorieën, bestaan er verschillende soorten spades en scheppen. Deze verschillen allemaal van vorm, afhankelijk van het doeleinde waarvoor je hem gebruikt. Zo is er de standaard rechte tuinspade waarmee je gemakkelijk in de grond kunt spitten en graven. Om materiaal op te scheppen, bestaan er speciaal gevormde ballastscheppen met een opstaande rand die het materiaal zoals aarde of sneeuw beter vasthoudt. Bovendien zijn er ook nog zeer specifieke typen spades en schoppen, zoals een verplantspade of een wortelsteekschop.

Houd bij het kopen van een spade of schep ook zeker rekening met de lengte van de steel. Gezien graven, spitten en scheppen nogal belastende werkzaamheden zijn voor ons lichaam, is het belangrijk om de kans op pijn minimaal te houden. Een spade of schop met een goede lengte te kiezen, die past bij de lengte van jouw lichaam. Zo blijft je postuur zo optimaal mogelijk en verminder je eventuele pijnklachten. Probeer een spade of schep ook zeker even uit in de winkel, zodat je zeker weet dat ze goed in de hand liggen. In onze winkel in Horst vind je allerlei soorten om uit te proberen en krijg je bovendien gratis advies van onze medewerkers.

Kom naar Inter Chalet voor alle spades en schoppen

Op zoek naar de juiste spade of schop voor jouw klus? Breng dan eens een bezoekje aan Inter Chalet in Horst. De winkel is goed te bereiken, doordat deze naast de snelweg ligt. Daarnaast staan onze medewerkers klaar om jou te helpen met het maken van de beste keuzes. Je kunt ook altijd contact met ons opnemen via e-mail (info@interchalet.nl) of telefoon (077-3999333).