Houtskool en Briketten

Heb jij jouw barbecueavond al gepland en al je vrienden al uitgenodigd? Mooi, dan zijn er nu een aantal keuzes die je mag gaan maken. Allereerst bepaal je natuurlijk het menu, je haalt je favoriete barbecue gerechten in huis en bereid jezelf helemaal voor. Dan moet je nog een belangrijke keuze maken; de ideale brandstof voor jouw barbecue. Werk jij het liefst met houtskool of briketten?

Het verschil tussen houtskool en briketten?

Houtskool en briketten zijn dus niet hetzelfde. Ze lijken op elkaar, maar hebben andere voor- en nadelen. Houtskool is verkoold hout, het brandt dus sneller en harder. Dat betekent wel dat je binnen ongeveer twee uur al je gerechten op de barbecue klaar hebt. Ideaal voor dunne stukken vlees en vis. Heb jij een barbecue zonder kap? Dan is houtskool jouw beste optie!

De populairste briketten zijn gemaakt van de resten van houtskool. Voor de milieuvriendelijkere variant worden ze gemaakt van kokosnootschillen. Briketten blijven langer op temperatuur en zijn geschikt voor gerechten die langer op de barbecue moeten liggen. Briketten komen dan ook langzamer op temperatuur en je hebt altijd een afsluitbare barbecue nodig, omdat de hitte bewaard moet blijven.

Assortiment houtskool en briketten

Bij Inter Chalet vind je een ruim assortiment aan houtskool en briketten voor jouw barbecue. Voor de traditionele houtskool beleving bieden we “blackstone” houtskool aan. Ben je op zoek naar gelijkmatige, lang houdende hitte? Dan bieden we “Blackstone” grillbriketten aan in zakken van 5 en 10 kg. Voor een duurzamere optie vind je bij Inter Chalet Kokos-Briketten; briketten gemaakt van 100% natuurlijke, duurzame kokosnootschalen. Deze zijn zeer efficiënt, hebben een minimale vonkvorming, zijn rookvrij en produceren slechts 6% as. Minder schoonmaken achteraf dus!

Vind jouw houtskool en briketten bij Inter Chalet

Ben jij op zoek naar de perfecte brandstof voor jouw barbecue? Kom dan een keertje langs bij onze winkel in Horst. Inter Chalet is super centraal gelegen langs de snelweg. Onze medewerkers staan enthousiast voor jou klaar om je te voorzien van het juiste advies over de keuze tussen houtskool en briketten. Eerst even contact met ons opnemen? Dat kan via email info@interchalet.nl of telefonisch via 077-3999333. n (077-3999333).